Följ oss på
Har ni frågor?
Ring 0454-840 10
Mån-Fre kl 08.00 - kl 16.00

Utbildningar

Techmedicos utbildningar ger deltagarna kunskaper i hjärtlungräddning och akut omhändertagande. Utbildningarna finns som färdiga paket eller som skräddarsydda och platsanpassade utbildningar med scenarioövningar. Utbildningarna genomförs med stort engagemang i en positiv och öppen anda med mycket dialog. Vår långa erfarenhet ger trygghet i övningarna och eleverna kommer själva att vara aktivt deltagande.

Hjärtlungräddning och användning av hjärtstartare (D-HLR)

Hjärtlungräddning och användandet av hjärtstartare är en utbildning som alla borde gå. Vi hjälper dig med val av hjärtstartare, placering av utrustningen och utbildning av din personal. I utbildningen tillämpar vi även scenarioträning för att din personal ska känna sig trygg att använda hjärtstartaren i skarpt läge. Vi erbjuder dessutom repetitionsutbildning och support till dig som redan har en hjärtstartare.

Luftvägsstopp

Luftvägsstopp

De flesta har sett någon sätta i halsen och vet att minuterna är dyrbara. I denna utbildning varvas teori med praktiska övningar för att säkerställa att du kan hjälpa en person som satt i halsen. Vi demonstrerar dessutom olika produkter för luftvägsbehandling. Denna utbildning kan med fördel kombineras med Livsfarligt läge eller Hjärtlungräddning och hjärtstartare.

L-ABC

Livsfarligt läge, andning, blödning, chock.

L-ABC är en utbildning där du får lära dig hur du tar hand om en person med exempelvis astma, kramper, benbrott, sårskador, större blödningar och brännskador.
Den här utbildningen kan anpassas efter hur din arbetsplats ser ut. Jobbar du till exempel som elektriker lägger vi fokus på brännskador. Jobbar du på badhus lägger vi fokus på drunkningstillbud. Vi hjälper dig dessutom att anpassa och se över din akututrustning och förbandsväska samt ger dig tips om hur du kan skapa en säker arbetsplats.

Immobilisering

Rygg- och nackskador

Vid rygg- och nackskador är det viktigt att fixera personen för att inte förvärra skadan. I denna utbildning lär vi med praktiska övningar ut hur det går till samt hur man använder en BaXstrap ryggbräda. Ryggbrädan som flyter, är en god investering för exempelvis industrier, badhus, dykklubbar, bryggföreningar och idrottsanläggningar. Vi hjälper er även att skräddarsy ett utrustningspaket efter de förutsättningar som råder på platsen.

Krisstöd

Krisstöd och avlastande samtal

Det finns många tillfällen då någon eller några i en grupp kan vara i behov av ett avlastande samtal. Exempel kan vara svår sjukdom, arbetsplatsolycka, nära anhörigs bortgång eller vid konflikter på arbetsplatsen. Med Techmedicos utbildning lär ni er avlastningssamtalets grunder. Deltagarna får även träna på att leda avlastande samtal. Vi hjälper er dessutom att skapa en fungerande organisation för krishantering och krisstöd.

Brandskyddsutbildning

Grundläggande brandskydd.

Vet du eller dina anställda hur man ska agera om olyckan är framme?

Målgrupp:

Vår grundläggande brandskyddsutbildning ger er kunskap om hur man förebygger och agerar om det uppstår en brand.
Utbildningen passar alla typer av verksamhet såsom industrier, fabriker och institutioner osv.

Mål med utbildningen:

Många olyckor och bränder kan förebyggas med rätt kunskap, men om olyckan ändå är framme
ska vi och våra medarbetare våga agera och veta hur vi släcker en brand för att minska skador och rädda liv.
Det är med små medel vi kan förändra de stora olyckorna.

Kursinnehåll:
- Vilket ansvar har vi som privatperson/företag?
- Hur ser statistiken ut?
- Vad gör vi innan det sker en olyckshändelse(det förebyggande arbetet)
- Vad gör vi när det börjar brinna?
- Vad gör vi efter vi varit med om en brand?
- Anlagd brand
- Övrig säkerhet
- Praktik Brand i kläder, handbrandsläckare

Tid: 3 timmar

Pris: ring eller maila för offert